Русия и Иран в сговор срещу "агресията на САЩ", Тръмп им готви санкции

OFFNews 09 април 2017 в 19:15 17083 47

Снимка Кремъл - пресслужба

Владимир Путин.

Руският президент Владимир Путин и президентът на Иран Хасан Рохани обсъдиха в телефонен разговор обстановката в Сирия и нарекоха "недопустими" агресивните действия на САЩ срещу Сирия, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Телефонният разговор е бил по инициатива на иранската страна. В събота вечерта Рохани разговаря със сирийския президент Башар Асад.

В телефонния разговор Путин и Рохани са определили "агресивните действия на САЩ като недопустими спрямо една суверенна държава" и са казали, че "те са в нарушение на нормите на международното право."

Двамата лидери са заявили, че "искат обективно и безпристрастно разследване на всички обстоятелства, свързани с инцидента с химическо оръжие на 4 април в сирийската провинция Идлиб."

Двамата президенти са отбелязали и важността на "продължаването на тясното взаимодействие в борбата с тероризма и в намирането на политико-дипломатическо решение на въоръжения конфликт в Сирия."

Пресичане на "червените линии"

Същевременно съвместният команден център на силите на Русия, Иран и въоръжени формирования, подкрепящи сирийския президент Башар Асад, обяви, че американското въздушно нападение в Сирия е пресичане на "червени линии" и че командният център ще отговори на всякаква нова агресия и ще увеличи подкрепата си за своя съюзник, предаде Ройтерс.

"Това, което Америка извърши като агресия срещу Сирия, е пресичане на червени линии. Отсега нататък ще отговаряме със сила на всеки агресор или на всяко нарушаване на червени линии от когото и да било, а Америка знае нашата способност да отговорим добре", обяви командният център.

В съобщението на командния център се посочва още, че присъствието на американски войски в Северна Сирия, където САЩ са изпратили стотици военнослужещи от специалните сили, за да помагат на Сирийските демократични сили да изгонят групировката "Ислямска държава", е "незаконно" и че Вашингтон има дългосрочен план за окупиране на района.

Санкции за Москва и Техеран

Американският постоянен представител в ООН Ники Хейли обяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да обсъди въпроса за налагане на санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата им за сирийския президент Башар Асад.

Президентът Тръмп възнамерява да обсъди въпроса за налагане на санкции срещу Русия и Иран и тези обсъждания вече са започнали, съобщи Хейли.

По думите й, САЩ разполагат с доказателства, че сирийското правителство е замесено в химическото нападение в провинция Идлиб.

"Ние имаме доказателства, че Асад е замесен, видели сме ги и знаем какво точно се е случило. Нямаме никакви съмнения за това", заяви тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

54

Стефан

10.04 2017 в 12:32

А, боже, то тролските истерии нямат край. И глупостта няма край. Неуморнопишещото нещастие, не може и да си представи, че сред тия 27 000 няма никой, който може адекватно да се сбие даже със сирийците, камо ли с руснаците. Понеже:
Нататък няма и мисъл, не просто знаене, даже таблична информация.
Има единствено увереност в собственото превъзходство, и кой знае защо - непременно над военните. То шах не може да играе, дето са осем крачки по плаца на тука, и осем на там, но вече знае да воюва:) А две крачки встрани?:) А всичко и надолу - нагоре? Мамо, роди ме обратно!, да?:)
Не, аз съм съгласен, че 27 000 американеца са половин селски стадион - много са. Сигурно ще се уплаша, ако ме сгащят гол в банята. А иначе - пушете, 10 минути. После ще се оправяме.

10571

53

Hissarion

10.04 2017 в 10:50

Пак започва ескалацията.

23293

52

Стефан

10.04 2017 в 10:31

Ние така и разбрахме - единствено уейофите са способни да водят Сирия.
Отговаряй бързо: Бойния коефициент на американските ВС?
Не мънкай - колко от тия 27 000 пиндотрътляка и трътлячки, изобщо имат пушки! Е?

23293

51

Стефан

10.04 2017 в 10:08

Лордестия, а защо смяташ че някой се интересува от мнението на чифут, който се гордее че е пикал в устата на майка си?