Путин насрочи парада за Деня на победата за 24 юни

OFFNews 26 май 2020 в 16:06 3542 0

Парадът по случай Деня на победата (9 май) в чест на 75-годишнината от победата във Втората световна война ще се състои на 24 юни, предаде ТАСС. 

Това обяви руският президент Владимир Путин по време на съвещание с министъра на отбраната Сергей Шойгу. 

"Заповядвам да започне подготовката за военния парад в чест на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война в столицата на Русия Москва и в други градове. Ще го направим на 24 юни, в деня, в който през 1945 година се е състоял легендарният, историческият парад на победителите, когато по Червения площад са минали бойци, сражавали се край Москва и защитавали Ленинград, щурмували Берлин", заяви руският държавен глава.

Президентът Путин е поискал от министъра на отбраната да осигури "най-строг режим на безопасност", за да намалее до минимум рискът за здравето на участниците.

Путин отмени парада, който по традиция се провежда на 9 май, заради влошаващата се ситуация с коронавирусната пандемия. Въпреки че по Червения площад нямаше маршируващи войници, липсваха колони от бронирани машини и танкове, то все пак честване имаше и над Кремъл прелетяха 75 самолета и хеликоптера. Въздушният парад включваше и нови руски аероплани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови