Премиерката на Нова Зеландия не трепна по време на земетресение от 5,8 по Рихтер (видео)

OFFNews 25 май 2020 в 09:11 25265 2

Снимка БГНЕС

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн запази хладнокръвие по време на земетресението в района на столицата Уелингтън, докато даваше интервю за телевизията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ардърн (39 г.) стана премиер през 2017 г. и е изключително популярна в Нова Зеландия заради справянето си с няколко кризи - масовото убийство в Крайстчърч миналата години, изригването на вулкан през декември и сегашната пандемия от коронавируса.

Малко преди 8 часа сутринта местно време (20 ч. снощи по Гринуич) Уелингтън и околните райони бяха разлюлени от земетресение с магнитуд 5,8. Епицентърът беше на 30 км северозападно от близкия до столицата град Левин, а огнището - на дълбочина 37 км, както съобщи новозеландската служба за сеизмични наблюдения.

По това време Ардърн участваше в телевизионно интервю наживо от парламента.

„Просто имаме леко земетресенийце, Райън“, каза тя на водещия Райън Бридж, докато тя, камерата и други предмети край нея се люлееха.

Доста прилично раздрусване, ако виждаш как нещата зад мен да се движат, добави тя, след което увери събеседника си, че е в безопасност, и интервюто продължи.

Добре сме, не се намирам под висящи лампи и ми се струва, че съм на място със здравна конструкция, каза тя.

Видеото бързо се разпространи в социалните медии.

Макар земетресението да не причини щети и да няма пострадали, то продължи над 30 секунди и предизвика паника в Уелингтън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2905

2

ровччч

25.05 2020 в 17:50

Чак толкова здраво едва ли се строи. Къщите масово са от гипскартон и шперплат, но сградата на правителсвото при всички положения е здрава. Иначе жената изглежда свестна за разлика от европейските премиерки-либерастки начело с тетка Меркел.

5712

1

tough

25.05 2020 в 09:39

Ми хората са спокойни, щото сигурно се строи здраво там.