Послания за обединение заляха социалните мрежи след атаката в Лондон (снимки)

OFFNews 23 март 2017 в 17:05 4989 2

Снимка Instagram

Постове за обединение, подкрепа и за преодоляване на страха заляха социалните мрежи в отговор на нападението в Лондон в сряда. 

Позитивни послания се появиха и на много места в британската столица, като снимки бяха споделени в интернет. 

В социалните мрежи се появи и снимка от табло в метрото с надпис: „Любезно напомняме на всички терористи, че ТОВА Е ЛОНДОН и каквото и да ни направите, ще продължим да пием чай и ще продължим напред. Благодарим ви". 

По-късно се оказа, че надписът е поставен с помощта на компютърна програма върху снимка на таблото. Така или иначе, тя зарадва много потребители, които я споделиха в социалните мрежи. 

Има обаче и реални надписи от градския транспорт и табла на заведения, които също привлякоха вниманието с посланията си за обединение.

„Мисъл за днес: Обединени устояваме, разделени падаме“, пише върху табло в лондонското метро.

Върху друго пък е написано: "Цитат на деня: „Цветето, което цъфти по време на нещастие, е най-рядкото и най-красивото от всички“. 

Друг надпис пък гласи: „Мисъл на деня: Трябва да си най-силен, когато се чувстваш най-слаб. Нашите съболезнования. Нашият град. Нашето многообразие. Нашата сила“.

В социалните мрежи се появиха още карикатури и снимки, посветени на нападението, отново показващи силата на Лондон и призоваващи за обединение. 

Сред тях е и един от най-запомнящите се цитати на Нелсън Мандела, споделен от полицайка, след като неин колега беше убит от нападателя: „Научих, че смелостта не е липсата на страх, а победата над него. Смел не е този, който не чувства страх, а този, който побеждава страха“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови