Полицай намушкан до британския парламент, ранени на моста "Уестминстър" (снимки, видео)

OFFNews 22 март 2017 в 17:01 16951 8

Снимка AP

Полицай беше намушкан от мъж с нож близо до британския парламент. Нападателят е бил прострелян от органите на реда. В същото време автомобил е блъснал най-малко петима души на моста "Уестминстър". 

Една жена е загинала, а няколко души са тежко ранени. Засега властите не съобщават точния брой на ранените, но посочиха, че е възможно той да надвишава 10. 

На депутатите и служителите на парламента е казано да стоят в офисите си и да не излизат.

Премиерът Тереза Мей е била изведена веднага от полицията. Говорител на Мей обяви, че тя е на сигурно място. Няма данни да е пострадала при нападението. 

Снимка: AP

Според Independent са пострадали двама души, един от които полицай. 

Представител на британския парламент обясни, че мъж с нож е влязъл в предния двор на сградата. Той е намушкал полицай, след което е бил разстрелян от органите на реда.

Фоторепортер на Reuters съобщи за десетина ранени на моста "Уестминстър".

Според очевидци автомобил се е качил върху тротоара и е блъснал поне петима души, след което се е блъснал в портата на парламента. 

Полицията обяви, че инцидентът се третира като терористично нападение, докато не бъде ясно със сигурност, че не е такова. Властите предупредиха гражданите да избягват района около парламента.

Властите обявиха, че нито един нападател не е успял да влезе в сградата на парламента. Мъжът, който се е опитал да проникне, е бил застрелян. 

Полицията смята, че нападателят е един. Той първо се е врязал в хората на моста и е избягал с автомобила, след което е намушкал полицая до сградата на парламента. 

Снимка: BBC

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10910

7

1Sion1

22.03 2017 в 20:05

По последни данни нападателите са двама.Будист и монах от манастира Шао Лин.Нападението е заклеймено от мюсюлманските лидери във Великобритания, които се чудят как е възможно в 21 век да има такива прояви на религиозна нетърпимост.

77927

5

El Commandante

22.03 2017 в 19:23

Не бе не че нещо просто пише че били с азиатски черти ...азиатски....мое некой тибетец да е деазнам, изключвам да е бил примерно арабин или афганистанец, кмета не би позволил подобно нещо..,

77927

3

El Commandante

22.03 2017 в 18:29

Китайци?

16193

2

SC

22.03 2017 в 18:24

Не са били двама мъже, а добронамерена майка и нейното невръстно дете. И не са носили ножове, а цветя. Но понеже детенцето носело роза, без да иска уболо полицая.

Абе, къде се изгуби Мунчо? Голяма скука е без неговото либерало-ксенофобско ораторстване.

29217

1

Лопе де Вега

22.03 2017 в 17:31

Двама с ножове... тези да не са умерени арапи? Споменава се и експлозия, но още няма подробности.

Поздрав!