Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пхенян: Във всеки момент може да избухне термоядрена война

ОFFNews 18 април 2017 в 11:49 3587 10

Във всеки момент на Корейския полуостров може да избухне термоядрена война заради американската намеса в региона, твърди посланикът на Северна Корея в ООН Ким Ин Рьонг, цитиран от ТАСС. 

По думите на представителя на Пхенян САЩ прилагат подобна на гангстерска логика, че намесата срещу суверенни държави е решителна, справедлива и пропорционална. 

"Съединените щати вкарат в Корейския полуостров, най-горещата точка в света, огромни стратегически ядрени съоръжения, застрашавайки мира и сигурността на полуострова и довеждайки ситуацията до ръба на война", каза Рьонг. 

"Това създаде ситуация, в която термоядрена война може да избухне във всеки момент на полуострова, и поставя сериозна заплаха за световните мир и сигурност, да не говорим за тези в Североизточна Азия", категоричен бе сервернокорейският дипломат.

Въпреки опитът за международен натиск, Пхенян заяви, че ще продължи с ядрените си опити. При посещението си в Южна Корея американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди режимът на Ким Чен Ун, че "ерата на стратегическо търпение е приключила". 

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

8

Лопе де Вега

18.04 2017 в 15:05

Перко, напомни ми за един мъдър равин, когото децата отишли да питат ще има ли война. Раби казал: -Война няма да има, но ще има такава борба за мир, че камък върху камък няма да остане.

Поздрав!

13780

7

Перко

18.04 2017 в 14:56

Война няма да има. Тия на някой следващ неуспешен опит ще се самоунищожат :)

29217

6

Лопе де Вега

18.04 2017 в 14:01

Имаше един Садам в Ирак, който така се дуеше, когато краварите го нагъзиха, че щели да загинат в пясъците, че храбрата революционна гвардия ще ги помете, че... И така, докато увисна на дебело въже за мой личен огромен кеф.
Абе викам, сичките да го даваме по-кротко.

Поздрав!

15509

3

Бухльо

18.04 2017 в 12:50

Да проведат и на Корейския полуостров един референдум - дали искат да се обединят и при какъв обществен строй искат да живеят обединени.
Ама май не им стиска :)
 
X

Подкастът на OFFNews