Парламентът блокира плановете на Орбан срещу заселване на бежанци в Унгария

OFFNews 08 ноември 2016 в 12:50 7740 10

Парламентът блокира плановете на Орбан и позволи заселване на бежанци в Унгария

Във вторник депутатите на парламента в Будапеща блокираха предложението на министър-председателя Виктор Орбан за въвеждане на конституционни промени, които да възпрепятстват заселването на бежанци в страната, предава AFP.

Законопроектът не бе подкрепен от крайната дясна партия „Йобик“.

Докато всички 131 депутати от управляващата дясна коалиция Орбан гласуваха със „за“, законопроектът не успя да получи едва два допълнителни гласа, за да бъде постигнато необходимото мнозинство от две трети.

Конституционните поправки, които опита да прокара унгарският премиер, целяха възпрепятстване на всякакви бъдещи планове на ЕС да разселва кандидати за убежище на територията на държавите членки.

Партията на Орбан - Фидес, не си осигури никаква подкрепа от опозицията. Унгарският премиер предложи конституционните поправки след референдума от 2 октомври, на който над 98 процента от избирателите подкрепиха позицията на правителството срещу миграцията. Плебисцитът обаче беше невалиден поради ниска избирателна активност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

9

Victimized

08.11 2016 в 15:26

Когато един организъм прояви толеранс към вирус или друг организъм , той бива погълнат и престава да съществува. Оградите са излишни толкова колкото са излишни белите кръвни телца в тялото на човека, всичко останало са празни приказки и мантри налагани от политическите архитекти на новия световен ред !!!

25665

5

Victimized

08.11 2016 в 13:37

Най-интересното е, че са го блокирали точно крайно десните, което може да покаже каква е разликата между националисти и фашисти...