Падналият руски самолет не се е взривил

OFFNews 29 декември 2016 в 12:31 4438 0

Снимка МЧС

Разследващите катастрофата на руския самолет Ту-154, който се разби в Черно море близо до Сочи, обявиха, че не са открити следи от взрив или пожар по телата и отломките. Самолетът се е разбил на парчета при удара. 

Представители на междуведомствената комисия, създадена за разследване на самолетната катастрофа, съобщиха, че проверяват 7 версии за причина за катастрофата, като терористичен акт не е сред водещите версии. 

Техниката не е работила на пълна мощност, но все още не е ясно каква е причината за това. 

Очаква се причините за катастрофата да бъдат обявени до месец. Дотогава трябва да бъдат разчетени данните от двете черни кутии на самолета, които са в добро състояние. 

По думите на специалистите на повърхността са извадени всички елементи от разбилия се самолет. Хеликоптери продължават да наблюдават площ от около 400 квадратни километра, в района има 18 кораба и морски съда.

За разследващите основната версия остава техническа неизправност на самолета. Тя обясниха, че полетът е започнал в добро време и екипажът е бил достатъчно опитен - имал е общо 6000 часа във въздуха. 

От комисията опровергаха информацията, че военният хор е трябвало да участва в концерт в Алепо. Те са категорични, че хорът е имал участие единствено в база "Хмеймим". 

Руският самолет Ту-154 се разби във водите на Черно море на 25 декември. Загинаха всички 92 души на борда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови