Обама за властта на Тръмп: Даже не се преструват, че управляват

OFFNews 17 май 2020 в 11:51 7258 1

Бившият президент на САЩ Барак Обама в онлайн обръщение разкритикува действията на американското правителство в условията на коронавирусната пандемия, предадоха световните медии. 

Обръщението му бе по повод завършването на учениците и студентите, които, вместо да празнуват, са блокирани заради мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Речта на Обама беше разпространена в мрежите "Ютуб", "Фейсбук" и "Туитър". 

"Повече от всичко друго тази пандемия изцяло и най-сетне дръпна завесата пред идеята колко много от хората, които управляват, знаят какво правят... Голям брой от тях даже не се преструват, че ръководят", отбеляза Обама пред студенти от така наречените исторически колежи и университети с чернокожи.

Обама се обърна към завършващите и каза, че от тях зависи дали светът ще стане по-добро място. 

Най-много заболели от коронавирус са в САЩ над 1,4 милиона и почти 89 000 са починалите.

Преди дни бившият държавен глава пак отправи остри критики към Тръмп и окачестви действията му като "абсолютно хаотично бедствие" за справяне с пандемията. 

Според АП речта му по случай дипломирането на студентите е поредният знак, че Барак Обама възнамерява да играе все по-активна роля в предстоящите президентски избори през тази есен.

През годините, след като напусна Белия дом той, има доста ограничени публични изяви. Но в петък в обръщението си към 3000 служители от своята администрация Обама заяви, че ще отдели "колкото е необходимо време", за да агитира за Джо Байдън (претендент за президент от демократите) и бивш вицепрезидент на САЩ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови