Обама и европейските лидери се обявиха за запазване на санкциите срещу Русия

ОFFNews 19 ноември 2016 в 08:43 6678 9

Президентът на САЩ Барак Обама и лидерите на големите европейски държави се договориха в петък в Берлин за запазване на наложените срещу Русия санкции заради намесата в Украйна, предават от Белия дом.

Обама се срещна в германската столица с канцлера Ангела Меркел, италианския премиер Матео Ренци, британския министър-председател Тереза Мей, френския президент Франсоа Оланд и испанския премиер Мариано Рахой. 

Лидерите обсъдиха въпроси като стабилизирането на Близкия изток и Северна Африка, както и разрешаването на конфликтите в Източна Украйна и Сирия. 

Политиците разкритикуваха действията на Русия и Иран, поддръжниците на режима на Башар Асад, а Обама заяви, че деескалацията и търсенето на дипломатическо решение са единствените начини за избягване на нова мигрантска криза и за политически преход. 

По темата за конфликта в Украйна държавните лидери единодушно се съгласяват, че е необходимо санкциите срещу Москва да останат, докато Русия не изпълни ангажиментите си по споразумението от Минск. Политиците изразиха притеснението си от липсата на стабилно преустановяване на огъня в страната и наблегнаха на значимостта за изграждане на сигурна среда, която да доведе до свободни и честни избори в Донецк и Луганск.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

19.11 2016 в 11:16

"за да бъде потопена Европа отново в кръв и разрушения."

Като в Батаклан?
Или Брюксел?
Или Ница?

Такива неща ли имаш предвид?

77927

5

El Commandante

19.11 2016 в 11:15

I see dead people...

Обама-в небитието.
Останалите двама-предстои.

Честно, не разбирам защо трябва да се интересуваме от това какво казват некакви политически трупове.

12738

4

Mr Hivaga

19.11 2016 в 11:06

Това беше нещо като последно сбогом на политическата класа, която ни управлява последните 10-тина години. Обама просто изчаква законовите процедури до влизането на Тръмп в длъжност, Франсоа Оланд е с много нисък рейтинг и почти сигурно няма да бъде преизбран, Меркел също е с нисък рейтинг и й предстоят тежки избори 2017 с голям шанс да загуби. Каквито и политики и решения да се взимат те ще са Тръмп + новите избрани във Франция и Германия това ще стане към края на 2017.