Мислите, че българите говорят отлично английски? Помислете пак

ОFFNews 17 ноември 2016 в 11:58 8098 6

Най-разпространения чужд език в България е английският - той се учи от най-много деца като първи чужд език и общото усещане като че ли е, че българинът говори добре езика. Уви, това не е съвсем вярно, ако се съди по изследване, публикувано на сайта на "Education First".

То представя класация на 72-те страни, в които английският не е майчин, но жителите говорят най-добре езика.

Първенец в класацията е Холандия, следвана от скандинавските страни - Дания, Швеция, Норвегия и Финландия. Те попадат в т. нар. "синя група", съдържаща страните с най-добре владеещи английски граждани. 

Други лидери в класацията са Сингапур и Люксембург.

В следващата група, обозначена със синьо-зелен цвят, хората владеят добре английски език - в тях водеща е Австрия. Изненадващо Сърбия също влиза в класацията под номер 17.

България попада в зелената група - на страните, където езикът се говори на средно ниво. Държавата ни е под номер 24 в изследването. Така се нареждаме сред първите 30% на най-добре говорещите езика държави, но на фона на Европа сме едва №18 от изследваните 24 страни. В тази група попадат още Италия и Франция, чиито граждани не пренебрегват чуждоезиковата подготовка, а по-скоро не искат да говорят английски, а да налагат родния си език, дори когато общуват с чужденци. Двете държави са класирани съответно на 28-о и 29 място.

С жълт цвят са групирани страните, където английският се говори на ниско ниво - в тях попада Русия, под номер 34, следвана от Япония и Уругвай.

В дъното на класацията откриваме Саудитска Арабия, Камбоджа, Лаос, Либия и Ирак. Те са в "червената група", където влизат гражданите с най-бедни познания по езика. 

Ето как са групирани страните:

Европа 

Латинска Америка

Близък Изток и Северна Африка 

Азия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

17.11 2016 в 13:46

Да, картата е рисувана от последовател на Хуан Миро....

12359

3

kibrito

17.11 2016 в 13:39

Иле географията ми куца или съм станал далтонист, но на картата на Европа България, Гърция, Македония и Албания липсват.

77927

1

El Commandante

17.11 2016 в 12:02

Сега направете едно проучване колко в Столипиново говорят български...