Меркел прати бежанците на село

OFFNews 01 април 2017 в 18:23 6531 2

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да живеят в Германия, трябва да останат отворени към живот в по-рядко населени райони, вместо в големите градове, и да проявят любознателност към германската култура, съобщи ДПА.

"Очакваме онези, които идват тук, да спазват законите ни, да са малко по-любознателни за живота ни", каза Меркел в седмичното си видео обръщение, разпространено днес.

От 2015 г. Германия е приела над 1 милион мигранти и бежанци и оттогава се бори с политическия и социалния натиск около интегрирането на новопристигналите, припомня агенцията.

Меркел призна, че много мигранти предпочитат да живеят в големите градове, но все по-често е трудно да си намерят подслон и препитание там.

"Затова моят съвет е да останат в селските райони (...), където на пръв поглед може да е малко непривлекателно", посочи канцлерката.

Според Меркел хората от малките населени места могат по-добре да се погрижат за интересите на бежанците и да ги интегрират.

Канцлерът добави, че новодошлите в Германия трябва да приемат "ценностите, на които се основава тази страна; толерантност, отвореност, религиозна свобода, свобода на изразяване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

2

"Затова моят съвет е да останат в селските райони (...), където на пръв поглед може да е малко непривлекателно"
Какъв е този ФАШИЗЪМ, при това на транснационално ЕвроАтлантическо ниво??? И ако клетите бежанци, сред които има майки с деца, не искат на село, утре в лагери ли ще ги затворят?
ФАШИЗЪМ и ТЕРОР в Европа!!! Немците вече имат опит...
Ако мигрантите искат нормален, демократичен живот в градовете със всичките се полагащи европейски ценности - ОСИГУРЕТЕ им ги!!!
Моля ви, мадам Меркел!!!

10910

1

1Sion1

02.04 2017 в 02:30

Колко е наивна Мути..Че те да не са отишли в Германия, за да работят?!
 
X

Подкастът на OFFNews