Мей: Няма да има нов референдум за членство в ЕС, изборите ще донесат стабилност

OFFNews 19 април 2017 в 11:25 2503 4

Предсрочните избори ще осигурят стабилност за по-дългосрочен период. Това заяви британският премиер Тереза Мей в интервю за Би Би Си, цитирана от БТА.

В интервюто тя обясни мотивите си за изненадващо поисканите предсрочни парламентарни избори на 8 юни, които днес ще бъдат гласувани от парламента и се очаква да получат одобрение без проблем. 

Кампанията за едни редовни избори през 2020 г. би съвпаднала с ключов етап от излизането на страната от ЕС, посочи Мей и изрази увереност, че предсрочният вот отговаря на националните интереси на Великобритания.

Очаква се страната да напусне ЕС през март 2019 г. Предсрочните избори през юни означават, че британците ще гласуват отново през 2022 г., което ще осигури на премиера повече пространство за маневри в преговорите със съюза.

Премиерът подчерта, че преговорите за Брекзит може да бъдат завършени в предвидения срок. 

Втори референдум за членството на Великобритания в ЕС няма да има, категорична е Тереза Мей. 

По-рано Тереза Мей каза, че няма да свиква предсрочни избори. Тя изненадващо се отметна в момент, когато проучванията на общественото мнение отреждат сериозна преднина, 21 процента според два сондажа от уикенда, на консерваторите пред лейбъристите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

19.04 2017 в 12:14

Как бих се изкефил нещо интересно да се случи на острова (скандал някой малък...) и консерваторите да изгубят места стабилно. На кравата да не и излязат сметките......


Я НЕ САКАМ АК ДА СУМ ДОБРЕ! Я САКАМ НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ!
Типичен байганьовец! Не вижда в каква беда, нищета и бедност живеем в България... тръгнал да се "кефи"...
БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!

12094

2

дони

19.04 2017 в 11:44

Нещо брекзита и идва в повече на тереза. Права е жената - тези, които го инициираха си драпат макарите, а тя се чуди кои кестени и с какви ръце да вади от огъня!