Маскирани нападат мигранти в Стокхолм

OFFNews 30 януари 2016 в 17:19 5975 3

Снимка БГНЕС архив

Между 50 и 100 души с маски или качулки се събраха снощи в центъра на шведската столица Стокхолм с намерението да нападат мигранти, съобщи шведската полиция, цитирана от АФП. 

Очевидци разказали пред в. "Афтонбладет", че нападателите притеснявали хора с вид на чужденци. На минувачи пък раздавали листовки с призив "северноафриканските деца на улицата да си получат заслуженото", съобщи Дарик. След получен сигнал полицията засилила значително присъствието си, включително с хеликоптери, прелитащи над центъра.

Мъж на 46 години е арестуван, след като ударил в лицето цивилен полицай. Още трима души на възраст между 20 и 30 години били задържани за нарушаване на обществения ред, но след това са били освободени. Пети човек, у който бил намерен нож, ще бъде съден за носене на забранено оръжие.

Следствието ще се опита да установи кой стои зад организираното насилие. Уебсайтът "Нордфронт" на неонацисткото движение SMR съобщи снощи, че според негови източници на място стотина хулигани от футболни агитки се готвят "да разчистят престъпниците, дошли от Северна Африка". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!