Марк Зукърбърг съди хавайски семейства, за да продадат земята си

OFFNews 19 януари 2017 в 14:01 5408 1

На снимката: Една от оградите в имота. Колаж: Дейли Мейл

Милиардерът и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг ще съди няколко хавайки семейства в опит да ги накара да си продадат земята на него, пише хавайският сайт Star Advertiser, цитиран от "Дейли Мейл".

Зукърбърг притежава малко повече от 4 дка земя на хонолулския бряг, но дузина парцели от него са собственост на хавайски семейства, получени по време на т.нар. Голямо Махеле (The Great Mahele).

Голямото Махеле представлява преразпределение на собствеността на земи в Хавай, като това е едно от най-важните исторически събития на Хавайските острови. Това се случва през 1848 година, което е и причина днес да има малко или почти никакви документи, доказващи собственост на имот или земя.

Точно за това Зукърбърг използва правни лостове, което не е новост в страната. Милиардерът е подал съдебните искове през няколко от компаниите, които притежава.

В много от случаите, когато Темида се намесва в решаването на подобни спорове в Хаваи, имотите се продават на по-ниска от пазарната цена. Въпреки това местните с парцели в имота на Зукърбърг се надяват да получат справедливо възнаграждение, допълва "Дейли Мейл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови