„Луфтханза“ отменя някои от планираните за неделя полети

OFFNews 26 ноември 2016 в 18:17 4056 2

„Луфтханза“ отменя някои от планираните за неделя полети

Бай-голямата германска авиокомпания „Луфтханза“ съобщи, че ще отмени някои полети в неделя, макар пилотите ѝ да не стачкуват в този ден, след започналите в сряда четиридневни стачни действия.

„Полетите трябва да се извършат според графика за неделя. Поради стачките предходните дни, все пак може да има няколко отменени“ полета, съобщи компанията. От „Луфтханза“ молят клиентите си да проверят статута на своя полет.

Говорител на авиокомпанията каза, че ще може да бъдат оповестени конкретни данни за броя на отменените полети по-късно през деня.

Стачката, организирана по призива на синдиката Кокпит, засегна полетите на дълги разстояния, което наложи отмяната на 137 от тях и не позволи на близо 30 000 души да пътуват. Това е по-малко в сравнение с предишните дни на стачката.

Кокпит заяви, че стачка утре няма да има и че ще предупреждава поне 24 часа преди по-нататъшни стачки през седмицата.

От авиокомпанията посочиха, че очаква полетите за неделя до голяма степен да се изпълняват по разписание. Отправено беше обаче предупреждение, че все още ще има някои отменени полети поради нарушения въздушен трафик през тази седмица и призова пътниците да се осведомяват предварително по интернет за ситуацията около полетите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови