Кремъл към Вашингтон: Докажете хакерските атаки или млъкнете

ОFFNews 16 декември 2016 в 12:57 4377 3

САЩ трябва да докаже обвиненията, че Русия се е намесила с хакерски атаки в американските избори или да спре да обсъжда темата, заяви говорителят на Кремъл.

"Или спрете да говорите за това, или най-накрая покажете доказателство. В противен случай изглежда непристойно", коментира Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс. 

Американското разузнаване твърди, че разполага със солидни доказателства, че Москва се е намесила в  президентските избори в САЩ с хакерски атаки. Целта на тези атаки според ЦРУ е била да се навреди на кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън и везните да се наклонят в полза на републиканеца Доналд Тръмп. Москва обаче отрича обвиненията. 

Представители на разузнаването заявиха пред NBC, че Владимир Путин лично е давал нареждания за хода на атаките, включително какво да бъде правено с информацията от демократите, до които са се добрали хакерите. 

Президентът на САЩ Барак Обама предупреди, че ще бъдат взети ответни мерки заради руската намеса в изборите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

16.12 2016 в 13:46

Глупавата черна маймуна не осъзнава че с тея хленчове създава на Путин ореола на неква всемогъща сила, която може всичко и влияе върху всичко по света, тоя верно е с акъл на мухоморка...