Ким Чен Ун увеличава ядрената отбрана на Северна Корея и нареди въоръжените сили да са в пълна готовност

OFFNews 24 май 2020 в 16:17 3840 0

След триседмично отсъствие севернокорейският лидер Ким Чен Ун се появи и настоя военните експерти да увеличат ядрената отбрана на страната, предаде Блумбърг, като се позова на информация на Корейската централна новинарска агенция. 

Ким Чен Ун организира среща с военното ръководство, на която той е наредил стратегическите въоръжени сили на страната да бъдат в пълна готовност. Изискал е и модернизиране на армията.

Ким Чен Ун е заявил, че е необходимо да се поправят неприемливите дефекти във въоръжението на армията, а това пречи за  организацията на добра защита.

Междувременно държавните медии в азиатската страна разпространиха снимки на Ким Чен Ун от срещата. На тях се вижда как лидерът на Северна Корея води дискусията и е застанал пред презентационна дъска.

Тази изява на севернокорейския лидер е поредното потвърждение за доброто му здраве. В края на април той се появи на откриването на завод за торове

Миналия месец в американски медии се появиха публикации, които сочат, че Ким Чен Ун е в тежко състояние. Ройтерс се позовава на информационен сайт, базиран в Южна Корея, но с автори предимно севернокорейци, според които Ким Чен Ун се възстановява след сърдечносъдова операция.

Причина за спекулациите около здравето на Ким стана отсъствието му от честванията на годишнина от раждането на неговия дядо Ким Ир Сен. Последната публична поява на Ким Чен Ун е била на 11 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови