Как мегаполисите се справят с жилищното строителство

OFFNews 08 март 2017 в 13:05 6770 1

Преплетеният жилищен комплекс в Сингапур

През последните години мегаполисите се борят все повече с липсата на достатъчно жилищни сгради. Ето защо архитектите създават радикални, красиви комплекси и кули, които понякога могат да променят формата си и да поглъщат въглерода.

"Да живееш в апартамент е удобно, както и финансово изгодно. Но за съжаление, в Англия и САЩ, осигуряването на достъпни жилища с наистина високо качество е сериозен проблем. Причината е, че частните предприемачи искат да направят бърза печалба от строителство и не искат да работят с млади и иновативни архитекти, защото те работят качествено. И ето откъде идва кризата в продажбите на жилища", разказва Майкъл Уеб, автор на книгата „Сграда на общността: Новата архитектура на апартаментите", пред Си Ен Ен.

Но на някои места по света предлагат апартаменти, които са модел на това как да се осигури прилично жилище за всички хора – от най-богати до най-бедни.

"Те са пример за здрав разум и въображение, които показват колко по-добре можем да живеем, ако архитектите бяха свободни да работят както трябва", казва Уеб.

Основите на добрия дизайн не са се променили: пространство, светлина, неприкосновеност на личния живот, добра звукоизолация. Това са качествата, които добрите архитекти биха вложили във всяко жилище.

Това са жилищни сгради в Италия, Сингапур и Дания, които специалисти дават за пример за качествен проект и работа:

  Торино, Италия    

     

 

Сеул, Южна Корея

   

Монпелие, Франция    

 

   

Дания

Копенхаген, Дания

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

1

neverland

08.03 2017 в 14:02

Пълна грозотия, само онзи комплекс от Сингапур изглежда интересен, ако си по високо ще имаш хубава парорама. А този в Дания, ако гледаш към вътрешната страна-блазя ти :)Да не е в чест на Ицето вдигнат този блок :)