Холандци поискаха да изгонят дъщерята на Путин от страната

OFFNews 24 юли 2014 в 14:17 28267 13

Владимир Путин

Холандци поискаха депортирането на дъщерята на руския президент Владимир Путин от страната, където тя живее от няколко години. Причината е самолетната катастрофа, при която загинаха 193 холандци, съобщи „Шпигел“.

29-годишната Мария Путина живее в Хага с холандския си приятел. Холандското общество обаче е все по-негативно настроено към Русия и в частност към президента Путин, особено след трагедията със сваления пътнически самолет, че искат младата жена да бъде прогонена от страната.

Към искането на холандците за депортиране на Мария Путина се присъедини и кметът на община Хилферсум, където се идентифицират загиналите в катастрофата холандци, Петер Брьортиес. Това е крайна мярка срещу президента Путин, обяви той в радиоинтервю.

Няколко часа след интервюто обаче Брьортиес написа в Twitter, че изказването му е неразумно и е било продиктувано от чувство на безсилие.

Информацията за дъщерите на Путин Мария и Екатерина се пази в тайна. На журналистически въпроси за двете момичета руският президент обикновено отговаря: „Защо ви трябва да знаете?“.

При посещението на Владимир Путин в Холандия през април медиите предположиха, че президентът е заминал, основно за да се срещне с дъщеря си. Тази информация беше отречена от говорителят на Путин, а самият той каза, че дъщеря му живее в Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!