Хиляди на протест срещу Путин в Русия, десетки са арестувани

OFFNews 29 април 2017 в 16:48 8007 8

Снимка EPA

Хиляди привърженици на опозицията се събраха на протест срещу президента Владимир Путин в Москва въпреки забраната на демонстрацията, съобщи ДПА, цитирана БТА. 

Проявата се проведе при засилено полицейско присъствие. 

Протестиращите се наредиха на опашка до офиса на президентската администрация, за да внесат писма до Путин, в които го призовават да не се кандидатира за президент на изборите догодина.

Около 30 души са арестувани в Санкт Петербург. Десетки са арестувани при подобни протести и в други големи градове в Русия, съобщиха организаторите на протеста от правозащитната организация "Отворена Русия". 

Руският президент Владимир Путин все още не е обявил официално дали ще се кандидатира за нов мандат догодина. Самият той неведнъж е казвал, че все още е рано да каже дали планира да се кандидатира за изборите. Мнозина обаче очакват това да се случи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

7

Red or Dead

29.04 2017 в 18:38

Така е, само забележи как нагло и брутално действат по целия свят, в момента по добре отработен сценарии са на път да разрушат и Македония точно както сториха преди това с Украйна.....и много други места по света.
В България на практика държат 99% от СМИ и това е причината да сме на опашката по свобода на медиите, представи си докъде се докарахме......“Шоуто на Слави“ ЕДИНСТВЕНО даде трибуна на разследващия журналист Васил Иванов.......

5630

2

deyan_h

29.04 2017 в 17:02

Няма демокрация в Ресурсната Федерация, няма и да има. Защото от хилядите излезли на протест са арестувани ВСИЧКИТЕ трийсет активни.

Ето от човек на място: "Ни людей, ни движухи. Низачот."
Та Навалнингът нещо се обосравшис. Дъждецът ще да е виноват. Ето: "Время бухать, а ты движухи просишь."

И двете мнения са абсолютно реални.