ФБР подновява разследването срещу Клинтън 10 дни преди изборите

OFFNews 28 октомври 2016 в 21:22 9614 3

ФБР подновява разследването срещу Хилъри Клинтън за това, че е използвала личната си поща по времето, когато беше главен секретар на САЩ, съобщи Reuters. 

Разследването се подновява едва 10 дни преди президентските избори в САЩ. 

ФБР вече разследва това, че Клинтън е използвала незащитен сървър за предаване на служебна информация. Разследването приключи със заключението, че Клинтън е действала "изключително невнимателно", но не е извършила престъпление и действията ѝ не са довели до заплаха за сигурността на страната. 

Сега обаче ФБР е решило да поднови разследването, като новината съобщи директорът на ФБР Джеймс Коми. 

По думите му причината е открити имейли по друг, несвързан с предишното разследване, случай. 

"ФБР трябва да предприеме адекватни стъпки по разследването им и дали те съдържат класифицирана информация... Въпреки че все още не можем да преценим дали получените материали са значими и колко време ще отнеме анализът им, смятам, че е важно да ви информирам за последните ни действия", се казва в официално писмо на Коми до Конгреса на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

28.10 2016 в 22:51

Officer,arrest that witch!

25665

2

Victimized

28.10 2016 в 22:11

"че Клинтън е действала "изключително невнимателно", но не е извършила престъпление и действията ѝ не са довели до заплаха за сигурността на страната."
Не, не е престъпление, само дето има нещо което навсякъде изтърват да кажат което е, че сървъра физически е бил в мазето на дома на семейство Клинтън в Ню Йорк, но на изслушването в конгреса Трей Гоуди акцентира върху това , както и върху факта, че така наречените изчезнали няколко хиляди имейла, са се пазели в сървъра 2 години след като Хилъри вече не е държавен секретар, и по някаква абсолютна случайност точно когато започва разследването за Бенгази, изтрива целия сървър, като дори ползва софтуер BleachBit, за тоталното изтриване, с цел да не могат да се върнат.
Така, че мейлите които Уикилийкс пуска, далеч не са най-интересните, но другите няма да ги видим очевидно.