ЕП може скоро да свали имунитета на Льо Пен заради финансови злоупотреби

ОFFNews 26 април 2017 в 11:56 3079 9

Снимка Wikimedia Commons

Очаква се днес Европейският парламент да започне процеса по сваляне на имунитета на крайнодесният кандидат-президент във Франция Марин льо Пен заради обвинения за злоупотреба с европейски средства, предава Ройтерс, позовавайки се на представители на институцията.  

Очаква се това да бъде обявено на пленарно заседание в Брюксел по-късно днес, допълва агенцията. 

В средата на месеца френски съдии поискаха отнемане на имунитета на лидера на Национален фронт, за да се позволи разследването на сигнал, че Льо Пен е злоупотребила с пари на Европейския съюз, плащайки на свои партийни помощници.

Заради отказът й да възстанови сумата ЕП оряза заплатата на Льо Пен до 3000 евро месечно. Разследването на френските магистрати цели да установи дали наложената санкция е основателна. 

ЕП обмисля снемането на имунитета и заради отделен случай, свързан с клевета във Франция. По думите на Льо Пен обаче става въпрос за политическа намеса. 

В началото на март ЕП отне имунитета на кандидат-президента заради разследване относно стари нейни публикации в Туитър, включващи снимки и клипове на обезглавявания, извършени от "Ислямска държава". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10812

4

Скандинавец

26.04 2017 в 13:36

"Заради отказът й да възстанови сумата ЕП оряза заплатата на Льо Пен до 3000 евро месечно."
.....
Няма нужда да я убивате.

20696

2

Новак

26.04 2017 в 12:35

ЕС започва все повече да прилича на СССР. Това си е чиста разправа с другомислещите. Е, сигурно няма да влезнат с танкове ако тя спечели (Унгария'56, Чехословакия'68), но другите методи не са по-малко унищожителни.
ЕС е прекрасна идея и ние имаме нужда и полза да сме там, но не управляван по този начин.