Депутати в Брюксел искат да се забрани на Путин да влиза в ЕС

OFFNews 09 март 2016 в 08:02 8924 29

Депутати от Европарламента призоваха лидера на европейската дипломация Федерика Могерини да въведе персонални санкции срещу руския президент Владимир Путин и още 28 души, свързани със случая на Надежда Савченко. 

Политиците искат да се забрани на руския президент и останалите от списъка да влизат на територията на ЕС, както и да се замразят техните активи и да се конфискува имуществото им, съобщи РИА Новости.

Писмото е подписано от 57 депутати и съдържа списък на тези, които, според депутатите „са отговорни за политическото решение за отвличане на Савченко, транспортирането ѝ до територията на Русия, незаконното ѝ задържане и представянето на изфабрикувани обвинения срещу нея“. В него освен Путин са включени шефът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников, ръководителят на Комитета по международните въпроси към Държавната дума Алексей Пушков, ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин, лидера на самопровъзгласилата се Луганска народна република Игор Плотницкий, както и редица следователи, съдии и други длъжностни лица. 

Съобщението публикува в „Туитър“ полският евродепутат Яцек Сариуш-Волски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!