Демократите искат комисия да разследва руските хакерски атаки

ОFFNews 10 януари 2017 в 10:51 2838 4

Представителите на Демократическата партия в Конгреса на САЩ призовават за създаването на независима комисия, която да разследва руските опити за намеса в президентските избори от 2016 г., подобна на тази, разследвала атаката на 11 септември 2001 г., предава Ройтерс. 

Идеята на "Закон за защита на демокрацията ни" да се създаде многопартиен панел от 12 души, които не са членове на Конгреса

Версии на законопроекта  са представени както в Сената, където има 10 вносители, така и в Камарата на представителите, но никъде той не получава подкрепа от републиканците. 

След терористичните атаки над Световния търговски център на 11 септември 2011 г. бе създадена комисия, която да разследва случая и да изготви предложение за предотвратяването на подобни нападения. Много от тези предложения бяха внедрени в законодателството.

В петък американското разузнаване публикува разсекретена версия на доклад, доказващ руската намеса в ноемврийския вот. Новоизбраният президент Доналд Тръмп, който доскоро проявяваше силен скептицизъм към твърденията, приписвайки ги на разочарованието на демократите от загубата, вече приема заключенията на американските служби и е готов да предприеме ответни мерки срещу Москва. 

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп приема заключението на американското разузнаване, че Русия се е намесила с хакерски атаки в президентските избори в САЩ, заяви бъдещият шеф на администрацията Рейнс Прибус.

Кремъл продължава да отхвърля обвиненията, довели до налагане на санкции от страна на администрацията на Барак Обама срещу руските служби ФСБ и ГРУ и експулсирането на 35 дипломати от посолството на Русия във Вашингтон и генералното консулство в Сан Франциско. 

"Тази публикация (докладът - бел. ред.) не добавя никаква същина за коментиране. От нашата гледна точка безпочвени обвинения, които не са подкрепени от нищо солидно, доста аматьорски, на емоционално ниво, което трудно може да се приложи към високопрофесионалната работа на висококвалифицирани разузнавателни служби", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж също разкритикува доклада, заявявайки, че той е създаден за политически ефект. Асандж отново каза, че секретната информацията от Демократическата партия, разпространена от сайта, не е получена от държава.






   



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

4

данван

06.03 2017 в 22:37

Адано манадали

42249

2

Denis Rizanov

10.01 2017 в 13:13

Реди, това не са хакери, а обикновени служители на КГБ.
)))))))))


63994

1

Red or Dead

10.01 2017 в 12:15

Току що успях да се сдобия с част от “доказателствения материал“ на демократите и дори вече има “разкрити 2 от руските хакери“!

https://goo.gl/wh4jJn