Дейли Сабах: Ердоган отказа Митов от цигарите

OFFNews 10 юли 2016 в 08:19 9966 3

Дейли Сабах: Ердоган отказа Митов от цигарите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е убедил българския министър на външните работи Даниел Митов да откаже цигарите. Това е станало по време на срещата на върха на НАТО в полската столица Варшава, пише вестник "Дейли Сабах".

Турският ежедневник припомня, че Ердоган е известен като твърд противник на тютюнопушенето. Той и известен с това, че се опитва да убеждава пушачите, с които разговаря, да спрат цигарите.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е бил свидетел, че Митов е дал обещание да преустанови вредния навик.

Въпреки натоварения си график, Ердоган убедил Митов да откаже вредния навик. След това турският президент не пропуснал своята "запазена марка" - той взел кутията с цигари на българския външен министър, след като Митов се подписал на нея с обещание да спре да пуши.

Турция забрани вредния навик на обществените места, в самолетите и автобусите през 1997 г., припомня "Дейли Сабах". През 2008 г. страната въведе аналогична забрана за всички закрити пространства, откритите зони в държавните институции и транспорта.

Над 80 процента от цената на цигарите в Турция се пада на акцизите - много по-висок дял в сравнение с повечето от останалите държави в света. Рекламирането на тютюневи изделия и показването им в медии е забранено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12118

2

ndx

10.07 2016 в 14:25

В България акциза и ДДС-то са 87% от цената на кутия цигари от 5 лв.

21668

1

Руслан

10.07 2016 в 10:33

Не съм го виждал Митов отвън покрай външно министерство да се е свил под стряхата и да пафка.
Явно нарушава забраните и пуши вътре.