Бундестагът реши: Канабис срещу рецепта в германските аптеки

OFFNews 20 януари 2017 в 08:53 10968 4

Снимка sxc.hu

Бундестагът прие закон, позволяващ на лекарите да предписват канабис, съобщават германските медии.

Пациентите, страдащи от тежко заболяване, ще могат да получават марихуана за лечение на симптоми като хронична болка, загуба на апетит и проблеми, причинени от химиотерапия.

Законът ще влезе в сила през март, като германският министър на здравеопазването Херман Грьое приветства инициативата.

В Германия използването на канабис за развлечение остава незаконно. В момента пациентите трябва да получат специално разрешително, за да употребяват марихуана за медицински цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

20.01 2017 в 10:34

Ние овцете тука в Европейска погранична провинция Герберландия, заедно с нашия велик премъдър лидер Бойко краля слънце, предпочитаме да квалифицираме марихуаната като "опасна дрога", понеже иначе копоите няма да има какво да работят, те други престъпления не "разкриват", други престъпници не "закачат", но виж ако имаш трева за лично ползване, Бог да ти е на помощ.....

42249

2

Denis Rizanov

20.01 2017 в 09:43

В момента пациентите трябва да получат специално разрешително, за да употребяват марихуана за медицински цели.

Добре де, аз ако хипотетично имам такова разрешение издадено от немски лекар... дали ще ми го признаят в България? Щото с немска рецепта в българска аптека съм закупувал лекарства. Или пък ако от Германия се закупя официално марихуана и имам такова разрешително, и се прибера в България... по пощата ли трябва да си пратя марихуаната? Какво би станало на летището? А ако тук ме спре български палицай, Ханко Брат да речем... и не знае немски, "кво правим"?
 
X

Да помогнем на украинските деца!