Борисов и девет премиери на среща във Виена за бежанския проблем

OFFNews 24 септември 2016 в 13:40 8399 14

Правителствени ръководители от десет държави ще се срещат, за да търсят общо решение на бежанския проблем в Европа. 

Срещата ще се проведе във Виена, а австрийският канцлер Кристиан Керн е домакин на срещата, но той заяви, че очаква трудни разговори заради различните тези на държавите.

Очаква се в срещата да участват и германския канцлер Ангела Меркел и гръцкият премиер Алексис Ципрас – именно те са с най-либералната политика към мигрантите.

Българският премиер Бойко Борисов също е във Виена.  

Основна тема на разговорите се предвижда да е по-строгият контрол на външните граници и разпределението на бежанците в държавите.

На срещата ще присъства и унгарският премиер Виктор Орбан, който лансира идеята един милион бежанци да бъдат настанени в лагер извън Европейския съюз. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

11

Victimized

24.09 2016 в 17:33

" Да, Меркел -комсомолка е московска опорка."
Ей такива са ви умностите . Хвърлено заключение без никаква логика, без доказателства , просто така .
Щото погледнато отстрани изглежда като , че ли понеже баба ви почна да се излага прекалено много и вече не е от вашите . Изведнъж западната политка на отворените врати , правото на свобода , демократични и християнски ценности се превърнаха в лява торелащина . И аз не отричам , че има разни хипита и пънкари в Германия дето се мислят за леви , дето виждат расизъм навсякъде , дето виждат различни полове навсякъде , за които само толеранса е начина . Та тези леви се родиха в ПРОГНИЛОТО ЗАПАДНО ОБЩЕСТВО и за вас може да е удобно , че ги има за да ги споменавате от време на време , ама тези хипстъри нямат нищо общо нито с комунизма , нито със социалистическата идея.

25665

9

Victimized

24.09 2016 в 16:07

Да , до кога ще продължава кампанията по която ви дават пари да говорите пълни глупости ??

25665

7

Victimized

24.09 2016 в 14:39

Ти и "виц на деня" основно го пропагандирате това за левите либерали . Ама чакай малко ся , комунизма не беше ли тоталитарна система за управление ? Къде точно влиза либерализма в тази схема . Много искам да ми го обясните понеже ми прави впечатление от честите ви постове ....

25665

6

Victimized

24.09 2016 в 14:36

Ако се хванете да броите колко точно срещи направиха заради тези бежанци , най-интересното е , че ги направиха след като ги пуснаха . Аз лични бих очаквал от политици и управници на европейските държави да взимат превантивни мерки . И не беше ли по правилно да ги обсъждат тези неща преди да напълнят Европа с хора които сега не знаят какво да правят . Сега някак си сме поставени в патова ситуация , те са тук , и идват ежедневно повече и повече , а нашите правят срещи на високо ниво .
Да не ви развалям изненадата , ама няма да вземат никакво решение отново .
А чесъна може да спре да бърза да се*е под новините пръв , за да не си личи толкова тролската му натура .
Това с Меркел комсомолката от кога е опорна точка ве лучец ?
Меркел дето упорито рита икономиката на повечето европейски държави заради либералната политика наложена ОТ ЗАПАД , налагайки икономически санкции на Руската Федерация , за същата ли говорим ? Ся ще кажеш , ами те едните комунисти са различни от другите .

13531

5

Traqn Savov

24.09 2016 в 14:20

"бежанския проблем"
Добре поне признахме че има проблем, следващата стъпка е да се работи по неготово отстраняване.