Български журналист сравни говорителката на руското Външно с Родина-мать (видео)

OFFNews 17 март 2016 в 20:58 10357 22

Снимка Russia Today

По време на днешния брифинг в Москва на руското министерство на външните работи българският журналист Борис Анзов сравни официалния представител на ведомството Мария Захарова с монумента Родина-мать във Волгоград.

Вие приличате на Родина-мать, а не на регулировчик, обърна се на развален руски Анзов към Захарова и размаха снимка на монумента.

Наложи се обаче говорителката на руското МВнР да го коригира, тъй като няколко пъти българинът каза, че монументът е в Сталинград, а тя му припомни, че в наши дни градът се нарича Волгоград.

Миналата седмица Захарова коментира статия на българския външен министър Даниел Митов, наречена "Българската памет и история не се нуждаят от регулировчик", като я определи за провокативна и пълна с митове. Според нея сравнението на Русия с "регулировчик" е неуместно и провокативно. Така с днешната си изява и Анзов се включи в задочния спор.

На брифинга Анзов каза още, че в България има много голяма цензура и всичко, свързано с Русия, "не се пропуска". Захарова пък го попита: Имате ли нужда от защита?

Припомняме, че Анзов неотдавна бе ранен в Сирия - по време на командировка, организирана от руското Министерство на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!