Атентаторът от Франция следен от 10 г., бил доставчик в завода

OFFNews 26 юни 2015 в 15:22 4532 1

Атентаторът, който по-рано днес уби един и рани двама души във фабрика за промишлени газове край Лион, е следен от спецслужбите от 10 години. Предполага се, че преди години той е работил като доставчик в завода, съобщава кореспондентът на БНР във Франция. 

Нападателят е задържан и е установена самоличността му.

Атентатът е бил извършен от 35-годишен мъж на име Ясин Сали, член на "Ислямска държава", съобщи френският вътрешен министър Бернар Казньов. 

Припомняме, че около 10:00 часа днес във фабриката са се чули взривове, а близо до сградата е открито обезглавено човешко тяло. Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че нападателят е влязъл във фабриката, придружаван от поне още един мъж, но името му за момента не е ясно. 

Органите на реда във Франция са задържали още няколко лица. Все още обаче не е известно дали и те са участвали в атаката и колко всъщност са били хората в колата. 

Преди близо шест месеца джихадисти извършиха няколко нападения в Париж, при които загинаха 17 души. Вълната от насилие започна със стрелбата в редакцията на сатиричното списание "Шарли ебдо" заради публикации на карикатури с пророка Мохамед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови