Ащън Къчър разработи софтуер за борба със сексуалното робство

оffnews 16 февруари 2017 в 18:44 6113 2

Актьорът, предприемач и защитник на човешките права Ащън Къчър призова американските законодатели да подкрепят борбата срещу сексуалното насилие над деца, предаде Би Би Си. 

На изслушване в Сената Къчър пламенно каза, че е време обществото и правителството да защитят уязвимите. 

Той допълни, че е виждал неща, на които никой не трябва да става свидетел. 

Къчър говореше не от позицията си на актьор и публична фигура, а като председател на "Thorn" - организация, която разработва софтуер за локализиране на жертви на насилие.

"Правото на щастие е съблечено, изнасилено, злоупотребено е с него, взето е насила", каза 39-годишният актьор. 

Той заяви пред Комитета за външна политика на Сената, че е нужна технология, която да помага за предпазването на деца от опасностите в онлайн пространството.

"Технологиите могат да се ползват за създаване на робство, но също така и за да го спрат", каза Къчър и добави, че чрез неговата разработка "Spotlight" са идентифицирани 6000 жертви на сексуално насилие за шест месеца.

Софтуерът е създаден след проучване от 2012 г., което показва, че 63% от жертвите на сексуално робство са купени и продадени онлайн. 

Ащън Къчър е женен за актрисата Мила Кунис, с която имат две деца. Той каза, че е решил да се посвети на каузата да помага на жертви на сексуален трафик след като станал свидетел на ужасяващи видео клипове:

"Видях видео, в което дете на възраст, на която е и моето, бива изнасилено от американец, който е на сексуален туризъм в Камбоджа. Детето бе толкова погълнато от тази среда, че мислеше, че участва в игра", допълни той. 

Неговата организация е била сезирана от властите, за да следи за онлайн престъпления, свързани със сексуално робство на малолетни и непълнолетни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

28.02 2017 в 15:18

Аштън Къштън толкова го разработил тоя софтуер, колкото Стивън Джобсън е сглобявал айфони.

8999

1

Баш Марко Тотев

17.02 2017 в 03:56

Тая идея сигурно зрее у него още от времето когато беше с Деми Мур