Анкара може да предостави на Русия базата Инджирлик за удари по джихадистите

OFFNews 04 юли 2016 в 10:39 7837 6

Анкара може да предостави на Русия базата Инджирлик за удари по джихадистите

Анкара може да предостави авиобазата "Инджирлик" на руските въоръжени сили за удари по позиции на Ислямска държава. Това каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от националната турска телевизия TRT. 

Базата, разположена на в близост до турския град Инджирлик, е най-източната точка, в която е базирано командването на ВВС на САЩ в Европа. В нея са базирани сили на Германия, Великобритания, Катар и Саудитска Арабия. 

Турският първи дипломат каза, че на Москва може да бъде дадена зелена светлина за използване на авиобазата за удари по цели на джихадистите в Сирия. Към момента руските бойни самолети използват за удари в Сирия авиобазата Хмеймим на междунаросто летище в Латакия. 

След разговор с руския си колега Сергей Лавров Чавушоглу заяви, турската база е отворена за всички, които искат да участват в удари срещу джихадистите. "Защо да не сътрудничим и с Русия, след като тази терористична организация е наш враг?", каза турският външен министър. Според него действията срещу терористите трябва да бъдат превантивни. "В този смисъл със Сергей Лавров бяхме единодушни, защо да нямаме сътрудничество", обясни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

04.07 2016 в 13:29

Къде е сега Адмирал Акбар да ви каже IT'S A TRAP!!!

Руснаците нема се вържат разбира се....,

77927

3

El Commandante

04.07 2016 в 11:43

Сега очаквам УСА да обявят че предоставят самолетоносачите си за кацане на руски самолети....