24 протестиращи срещу властта убити за месец във Венецуела

OFFNews 25 април 2017 в 12:22 2446 2

24 участници в антиправителствените протести във Венецуела са убити в рамките на един месец, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Опозицията на президента социалист Николас Мадуро призова за нова демонстрация утре с искане за предсрочни избори. 

Мандатът на Мадуро изтича през декември 2018 г.

Опозиционният депутат Мигел Писаро обвини контролираните от правителството институции, че са "съучастници на държавния преврат" и призова за шествие в центъра на Каракас.

По време на вчерашните протести трима мъже бяха убити в западната част на страната, а седем бяха ранени, обяви прокуратурата.

Двама мъже са убити в град Меринда и един в град Баринас.

Хиляди демонстранти блокираха пътища из цялата страна с искане за предсрочни избори. Имаше три отделни сблъсъка, когато полицията разпръсна със сълзотворен газ демонстранти, които пък я замеряха с камъни на столична автомагистрала.

Според местно проучване седем от всеки десет венецуелци искат президентът Николас Мадуро да напусне поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

25.04 2017 в 13:36

Само че от тези 24, 5 са убити от опозиционните, 3 от правителствените, 5 не е ясно на чия страна са били, а 9 са загинали при инцидент в пекарна. Демонстранти, които палят барикади, рушат болници и стрелят по полицията не са някакви мирни протестиращи и никъде не биха ги търпели. Северната империя и местните олигарси точат лиги за един преврат.