23-годишна юристка ще се бори с корумпираните чиновници в Украйна

OFFNews 23 ноември 2016 в 18:58 3982 1

Снимка Facebook

23-годишна юристка беше назначена за изпълняваща длъжността директор на отдела за лустрацията, който ще се занимава с чистката срещу корумпираните чиновници, останали от стария режим в Украйна. 

Отделът е към Министерството на правосъдието, а Анна Калинчук е назначена на мястото на досегашния директор Татяна Козаченко. 

Правосъдният министър Павло Петренко увери, че Калинчук е назначена по заслуги. 

Самата Анна Калинчук пък се оплака от критиките около назначението ѝ - от страна на социалните мрежи и украинските медии. 

По думите ѝ медиите са анализирали политическите и личните ѝ предпочитания, обвинили са я, че е прекалено млада и без опит. 

"Ще кажа това - аз бях готова за това. Поведението на повечето е предсказуемо, затова би било наивно да се надявам, че някой ще напише нещо хубаво за мен. Много добри и уважавани хора се обявиха в моя подкрепа, за което им благодаря. Всичко останало е работа", подчерта тя. 

Калинчук заяви, че е получила висшето си образование от един от водещите университети в Украйна и 2 години е работила с Козаченко за отдела за лустрацията. 

Миналата седмица вътрешният министър Арсен Аваков назначи 24-годишна жена за своя заместничка. Аваков беше обвинен, че назначава свое протеже. Той беше критикуван още повече, след като стана ясно, че момичето по-рано е публикувало свои голи снимки в интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!