Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

20 от ранените в Манчестър са в тежко състояние

OFFNews 24 май 2017 в 14:51 2386 0

Около 20 души от ранените при атентата на концерта на Ариана Гранде в Манчестър остават в критично състояние. Това обяви представител на местните здравни власти. 

Към момента за лечение са приети общо 64 души. Очаква се лечението на много от тях да продължи дълго време заради сериозни травми.

Сред загиналите 22 души има поляци, потвърди Варшава. Сред жертвите е семейна двойка, дошла да прибере дъщерите си след концерта. Децата не са пострадали. 

Друг полски баща е сред ранените при експлозията и е бил опериран в болница, съобщи полският външен министър Витолд Вашчиковски.

Трима души са арестувани в южната част на Манчестър във връзка с разследването на атентата, при който загинаха 22 души, а 60 бяха ранени, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Вътрешният министър Амбър Ръд обяви в интервю за Би Би Си, че атентаторът, който беше идентифициран като Салман Абеди, е бил известен на службите за сигурност и вероятно не е действал сам.

Вчера британската полиция арестува 23-годишен мъж за връзка с атентата. 

Премиерът Тереза Мей заяви, че равнището на заплаха за сигурността на Великобритания е "критично". Тя разпореди на военните да подпомогнат въоръжените служители на полицията, охраняващи обществени сгради и събития. 

Всички обиколки, прояви и банкети се отменят. Това положение остава в сила до второ нареждане, обявиха от парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews