Жените 13-и, мъжете 14-и в щафетите в Хохфилцен

Васил Георгиев 11 декември 2011 в 17:06 1551 0

 Красимир Анев
Красимир Анев

13-о и 14-о място спечелиха българските щафети (жени и мъже) в стартовете за Световната купа по биатлон в Хохфилцен, Австрия.

Дамите ни останаха на 13-ото място в щафетата на 4 по 6 км.

Емилия Йорданова, Ния Димитрова, Нина Кленовска и Десислава Стоянова изостанаха с обиколка от победителките - квартета на Норвегия. Състезателките ни допуснаха осем грешки в стрелбата, като на ниво се представи единствено Ния Димитрова, която стреля перфектно.

Победителките от Норвегия финишираха с време 1:07.13,3 часа, демонстрирайки страхотна бегова форма. Скандинавките направиха 10 пропуска на рубежа, но това не им попречи да се преборят за първото място.

Втори останаха французойките, които изостанаха с 13,6 секунди.

Третото място е за отбора на Русия, прилючил надпреварата на 29,4 секунди след Норвегия.

В щафетата на 4 по 7,5 км при мъжете над всички бе отново тима на Норвегия. Руне Братсвен, Ларс Бергер, Емил Хегле Свендсен и Тарей Бьо, които бяха и абсолютни фаворити за първото място, използваха седем допълнителни патрона и имаха наказателни обиколка, но с време 1:14.52,9 часа грабнаха златните медали.

Второто място остана за Русия, а третото за Франция.

Българският квартет в състав Михаил Клечеров, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев остана на 14-ото място. Тимът ни приключи състезанието с изоставане от 3.58,1 минути от победителите. Биатлонистите ни използваха десет допълнителни патрона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови