Тръмп намали шансовете на Лос Анджелис за Игрите през 2024 г.

OFFNews 09 ноември 2016 в 15:52 2842 0

Изборът на представителя на Републиканската партия Доналд Тръмп за президент на САЩ може да се отрази негативно на шансовете на Лос Анджелис да стане олимпийска столица през 2024 г.

Това опасение беше изразено от представители на организационния комитет. Тръмп има репутацията на расист, ксенофоб и сексист, което може да се отрази на гласовете за американската кандидатура при избора на домакин за Игрите през септември догодина на сесията на МОК в Лима. Конкуренти на Лос Анджелис са Париж и Будапеща. Рим също претендираше за правото да организира олимпиада, но в последния момент се отказа.

Последните засега летни олимпийски игри в САЩ се проведоха през 1996 г. в Атланта. През 2002 г. в Солт Лейк Сити пък се проведоха зимни олимпийски игри.

В Унгария много сериозно са се заели със задачата Будапеща да спечели и вече приеха редица законодателни промени, с които правителството отне част от пълномощията на местния олимпийски комитет.

Занапред въпросите свързани с бюджета, управлението на федерациите и назначаването на техните ръководители, ще минава през кабинета. Унгария се представи отлично за мащабите на игрите в Рио де Жанейро. Местните спортисти спечелиха 15 медала - 8 златни, 3 сребърни и 4 бронзови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови