Стилиян: "Ще победя тази болест"

Васил Георгиев 01 април 2012 в 13:30 2327 0

Стилиян Петров
Стилиян Петров

"Сигурен съм, че ще победя тази болест. Решен съм на това", заяви капитанът на националния ни, както и на английския футболен отбор "Астън вила" Стилиян Петров за левкемията, с която беше диагностициран преди дни.

Петров изказа своите благодарности на хилядите поддръжници, които му пожелаха да се излекува бързо от левкемията.

32-годишният капитан на националния ни отбор се е вдъхновил от Фабрис Муамба, който успя да се събуди в болницата, след като сърцето му бе спряло в продължение на 78 минути.

„Бих желал да благодаря на всички тези хора, които ме подкрепиха“, заяви Стилиян. „Съобщенията са многобройни и аз ги оценявам. Това е трудно време за семейството ми, за мен, за съотборниците ми, за всички приятели във футбола, за „Астън вила“ и за всички фенове. "Сигурен съм, че ще победя тази болест. Решен съм на това", каза Петров.

„Видях снимка на Фабрис Муамба и тя ме вдъхнови. Вдъхнови ме и подкрепата в последните 24 часа. За мен футболът ще остане на заден план за известно време, но съм тук, за да подкрепям съотборниците ми. Ще продължа да ги подкрепям, както те ме подкрепят. Благодаря на всички.“

Мениджърът на "Астън Вила", където Петров играеше досега, разказа в интервю за AVTV как Стилиян е влязъл в съблекалните на отбора и е зарадвал целия екип с присъствието си. Играчите са били решени да спечелят идната среща с Челси в името на българската звезда. Мартин О'Нийл, треньорът на Селтик, който направи Стилиян Петров звезда от такава величина, се е обадил на българина по телефона, за да го подкрепи в трудния момент.

"Стилиян е оптимист, каза ми, че ще се бори. Лечението му ще започне веднага. Познавам го от 19-годишен. Когато поех Селтик, той вече беше в отбора. Идвайки от България, не знаеше и една дума на английски, но много бързо научи езика. Изпитвам огромно уважение не само към футболиста Петров, но и към човека. Той притежава изключително силен характер. Ако някой може да се справи в такава ситуация, това е Стилиян", заяви О'Нийл, който в момента е мениджър на Съндърланд.

Всички фенове на Селтик станаха на крака на днешния мач на стадион "Паркхед"  между Селтик и Сейнт Джонстън и почетоха бившия играч на "детелините" Стилиян Петров. Точно в 19-ата минута публиката избухна с викове "Има само един Стилиян Петров". 

"Какво включване. Страхотен шум. Стилиян Петров знае добре, че е уважаван тук", бе коментарът на "BBC Radio 5".

Стилиян прекара 7-те си най-силни години - между 1999 и 2006 г. на "Паркхед" като винаги носеше номер 19.

Във Facebook вече са създадени десетки групи в подкрепа на Петров, като общият брой участници в тях възлиза на над 40 000. Ето и някои от по-големите: https://www.facebook.com/SupportStilianPetrov http://www.facebook.com/groups/181013305351205/ http://www.facebook.com/groups/197460093699306/ http://www.facebook.com/groups/364216396956983/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови