София 2018 помага на онкоболни деца за Игрите в Москва

OFFNews 31 март 2017 в 12:12 2347 0

София 2018 ще екипира онкоболни деца при участието им в „специализираната олимпиада“ през юни в Москва. Това стана ясно при подписването на договор вчера. Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ продължиха официално старото си сътрудничество.

Споразумението включва събиране чрез дарения и спонсорства на средства в полза на децата с онкохематологични заболявания. „От година на година стават все повече желаещите да се включат в подобни благородни каузи, нарастват и сумите, с които се подпомагат децата в нужда. Радостно е, че „София – Европейска столица на спорта“ обединява хората и за подобни кампании.

Надяваме се с този договор да увеличим възможностите за помощ на децата с онкохематологични заболявания. В близко време ще се ангажираме и с още подобни инициативи,“ заяви Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018.

Задоволство от подписването на Споразумението изказа и Маргарита Борисова, председател на управата на СДОХЗ. „Особено ценна за нас е помощта за участието на децата в предстоящите в началото на юни Световните игри, което се явява огромен стимул за малчуганите“.

Партньорството между двете организации започна миналата година. София2018 се включи много активно в инициативата за подпомагане на децата с онкохематологични заболявания по време на Маратон София и на турнира на българските фенклубове на чуждестранни отбори, когато с общи усилия бяха събрани над 11 739 лв.

Сега Анатоли Илиев пое ангажимент да екипира всички български деца, които през юни ще представляват нашата страна на световните „Игри за победители“ – състезанията в Москва се явяват своеобразни „олимпийски игри“ за децата с подобни заболявания от цял свят. България ще бъде представена от 15 деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови