Руските "мечки" хакнаха тайните на световната лека атлетика

ОFFNews 03 април 2017 в 14:07 2699 1

За хакерска атака призна Международната федерация по лека атлетика в специално изявление. Майсторите от руската група Fancy Bears да разбили системата и са проникнали в ценни файлове.

Става въпрос за списък с медикаменти, който елитните атлети използват при различни лечения, или така нареченият TUE. Всички спортисти, изпратили информация за себе си, вече са осведомени за хакерския пробив.

Шефът на атлетиката лорд Себастиан Коу каза: "Първата ни задача е да осигурим конфиденциалността на информацията, предоставена ни от атлетите. Те имат нашите искрени извинения. Правим всичко по силите ни, за да възстановим контрол над ситуацията".

Легендата призна, че пробивът на руските "Мечки" е бил установен още на 21 февруари.  Fancy Bears първо хакнаха Световната антидопингова агенция WADA. Те започнаха да вадят потресаващи факти за използване на забранени вещества уж с цел медицинско лечение, което е позволено.

Естествено, руснаците извадиха първо американските звезди. После обаче пострадаха и британски величия като Мо Фара, Хелън Глоувър и Джъстин Роуз. Хакерите пуснаха и досието на колоездача сър Брадли Уигинс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови