Победа за Григор Димитров в първия кръг в Мадрид

Александра Маркарян 05 май 2015 в 15:16 3117 0

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров победи Доналд Йънг в мач от първия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид.

23-годишният българин (№11 в света) победи 25-годишния американец (51-ви в световната ранглиста) само след 57 минути игра на втория по големина корт "Аранча Санчес-Викарио", когато съперникът му се отказа заради контузия. Тогава българинът водеше с 6:4, 3:0.

В първите пет гейма на първия сет всеки печелеше подаването си. В третия българинът имаше шанс за пробив, но не успя да се възползва от него. При 3:2 за Йънг шанс за пробив се откри и пред американеца, но в крайна сметка Димитров спечели подаването си за 3:3. Следващият гейм донесе първия пробив в мача и Григор поведе с 4:3, след което затвърди преднината си, вземайки и подаването си за 5:3.

При този резултат мачът бе прекъснат и на корта влязоха физиотерапевти по искане на Йънг.

След подновяването на играта Григор Димитров спечели категорично подаването си, като даде само една точка на американеца. Сетът приключи с резултат 6:4 за Димитров след 43 минути игра.

Във вторият сет българинът направи два пробива и при 3:0 американецът се отказа да продължи.

Доналд Йънг

Снимка: www.tennisnow.com

Днешният мач между Йънг и Димитров беше шестият помежду им на ниво ATP. Григор е спечелил три от предишните пет срещи - на клей и твърда настилка, през 2014, 2012 и 2010 г. Йънг има две победи, на твърда настилка, от 2010 и 2012 г.

Във втория кръг поставеният под №10 в основната схема на турнира Димитров ще срещне Фабио Фонини. 27-годишният италианец е 31-и в световната ранглиста. Достигал е до №14 през 2014 г.

Досега с Димитров са играли три пъти, а в два от мачовете победите са били за Димитров. Последната среща Димитров - Фонини беше преди по-малко от месец, на турнира в Монте Карло, когато българинът се наложи с 6:3, 6:4.

По-късно днес Димитров и партньора му на двойки Юрген Мелцер (Австрия) спечелиха и мача си срещу французите Жо-Вилфред Цонга и Гаел Монфис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови