От какво "преписа" аржентинският вратар при дузпите (видео)

ОFFNews 10 юли 2014 в 16:49 6450 0

Серхио Ромеро спаси две дузпи в полуфинала срещу Холандия, за да прати Аржентина за пети път в историята на финал на Световно първенство.

Аржентина се наложи над възпитаниците на Луис Ван Гаал в оспорван двубой на "Арена де Сао Пауло" след резултат 0:0 в игровото време и 4:2 при изпълнението на наказателни удари.

Вратарят на "Гаучосите" Серхио Ромеро логично стана Играч на мача след двете си спасявания при дузпите.

27-годишният страж отрази ударите - на Рон Влаар и на Уесли Снайдер, а преди първия удар на Влаар Ромеро извади от гащетата си листче, сложи го в ръка, прочете го и отново го прибра. 



В четвъртфиналния двубой между Холандия и Коста Рика, спечелен с дузпи от "Лалетата, селекционерът на тима Луис Ван Гаал също имаше тактика, която се оказа важна за победата. Старши-треньорът пусна в игра Тим Крул на мястото титулярния вратар Силесен в 120-ата минута, точно преди изпълнението на наказателни удари, и важните спасявания на резервата класираха Холандия напред.

В полуфинала срещу Аржентина обаче Ван Гаал вече беше използвал и трите си смени в 120-ата минута и героят на мача този път не беше холандският страж, а Серхио Ромеро, чието листче явно помогна за решителните намеси.
Очакваме скоро в медиите да излезе наяве какво е пишело на тайното листче на Ромеро. Най-вероятното е имало инструкции за всяко изпълнение на холандските играчи, но пък може и да е било написано нещо друго, което да е мотивирало аржентинеца.

Заради инструкции или заради талисман - 24 години след последния си финал, Аржентина ще се изправи отново пред последното стъпало преди титлата, благодарение на своя страж.



Кадри от целия мач:


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови