Наим Сюлейманоглу и Халил Мутлу се поклониха пред Старшията

OFFNews 25 март 2017 в 16:31 13939 1

Двама от най-големите щангисти за всички времена отдадоха почит на Иван Абаджиев. Наим Сюлейманоглу и Халил Мутлу, които имат по три олимпийски титли, написаха от съседна Турция съболезнованията си към Старшията. И двамата са открития на българина.

"Почина Иван Абаджиев, който имаше големи заслуги за турските и български вдигане на тежести. Почивай в мир", написа Наим Сюлейманоглу, открит от Старшията още като дете на турнир в Кърджали.

"Безкрайни благодарности, за това, което дадохте на световния спорт - вдигане на тежести. Винаги ще си спомняме за Вас с много уважение. Почивайте в мир", допълни друг титан от кърджалийския регион - Халил Мутлу.

Прави му чест на Хилил, последното изречение написа на български. Джобният шампион винаги е обичал Старшията и го е защитавал от всички обвинения за допинг.

В Канада и САЩ също се поклониха пред папата на щангите. "Почивайте в мир, господин Абаджиев. Завинаги ще си останете най-добрият. Посвещавам утрешното си състезание на вас", написа младата сензация Николай Александров, който се състезава за Канада и сочен за нов олимпийски шампион. Абаджиев работи за кратко с Ники. Талантът постна своя снимка с покойния гений.

От Америка съболезнования изказа и бащата на таланта - трикратният световен шампион Александър Върбанов. Родни щангисти и техни последователи от всички континенти не спират да скърбят за най-великия треньор в историята на този спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови