Кой е Акинфенва - мощният футболист, който снощи "отхапа парче" от Ливърпул (снимки)

Деян Спасов 06 януари 2015 в 13:00 35812 0

32-годишният таран Адебайо Акинфенва

Когато чуете футболист, си представяте крехка физика, гел, поза, герданче и оскубани вежди? Е, понякога очакванията се разминават с реалността.

Представяме ви 110-килограмовия централен нападател на отборa от английската "Лига 2" Уимбълдън - Адебайо "The Beast" (Звярът) Акинфенва.


В понеделник вечер 32-годишният таран отбеляза един от най-важните голове кариерата си в мач за "ФА Къп" срещу Ливърпул, изравнявайки резултата за 1-1.



В последствие Стивън Джерард вкара второто си попадение в мача от пряк свободен удар и донесе ценната турнирна победа за Ливърпул - 2-1.

Адебайо Акинфенва от своя страна освен хубавите спомени от вечерта занесе вкъщи и спомен от легендарния капитан на Ливърпул, който размени фланелката си с тази на нападателя на Уимбълдън.



След двубоя "Звярът" заяви пред английските медии, че досега не бе тичал толкова през цялата си кариера и е разочарован от крайния резултат, но единствено магията на Джерард е спасила Ливърпул.

Интересен факт за Акинфенва, е че англичанинът има своя линия за облекло, наречена "Beast Mode On" (Режим звяр - включен). На сайта на компанията пише, че тя се противопоставя изцяло на стериотипите, които хората поставят.



Друга интересна подробност е, че въпреки скромните си технически показатели в играта и ниското ниво, в което се подвизава, Адебайо Акинфенва бе определен като най-силния футболист в най-известния футболен симулатор FIFA 15.



 






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови