Късна драма остави Англия - Русия без победител

OFFNews 11 юни 2016 в 23:39 8366 2

Англия и Русия завършиха 1:1 в очакваното с голям интерес дерби на група В на "Стад Велодром" в Марсилия.

Англичаните бяха по-активният тим на терена и заслужаваха да стигнат до успеха, но гол в добавеното време донесе точката на "сборная". Точен за тима на Рой Ходжсън беше Ерик Дайър, който вкара в 73-ата минута с великолепно изпълнен пряк свободен удар, който влетя директно в мрежата зад стабилния до този момент страж Акинфеев.

Буквално в последната атака в добавеното време Русия изравни чрез Василий Березуцки и спаси не само точката, но и традицията, която повелява Англия да не започва никога с победа участието си на еврофинали.  Смолников проби от ляво и центрира, топката попадна на главата на капитана Березуцки, който я насочи към вратата. Сантиметри преди да влети в мрежата се намеси резервата Денис Глушаков и я заби със сила за 1:1. Голът първоначално бе записан на сметката на Глушаков, но впоследствие УЕФА се коригира и го присъди на Березуцки.

Така Уелс остана на върха във временното класиране. По-рано през деня Гарет Бейл и компания стартираха с 2:1 над Словакия. Следващите мачове в групата са на 15 и 16 юни, когато играят съответно Русия - Словакия и Англия - Уелс.

Двубоят ще се запомни и с грозните сцени след последния съдийски сигнал, когато група руски хулигани атакуваха сектор с англичани и стигнаха до бой и отнемане на знаме преди полицията да се намеси.


Англия - Русия 1:1

1:0 - Дайър (73)
1:1 - Березуцки (90)

Англия: Харт; Уокър, Кейхил, Смолинг, Роуз; Али, Дайър, Рууни (78'-Уилшир); Стърлинг (87'-Милнър), Кейн, Лалана.

Русия: Акинфеев, Смолников, В. Березутцкий, Игнашевич, Шенников, Нойщетер (80'-Глушаков), Головин (77'-Широков), Кокорин, Шатов, Смолов (85'-Мамаев), Дзюба.

жълти картони: Гари Кейхил (Англия), Георгий Шенников (Русия)

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

13.06 2016 в 18:59

Най лошо организирания шампионат до сега

12019

1

the cowboy

12.06 2016 в 15:13

Беше несправедлив резултат. Дано поне да е последното отпускане на англичаните и това да им е добър урок, че мача се играя до последния съдийски сигнал и накрая да вземат купата.
 
X

Подкастът на OFFNews