Юсейн Болт изравни Федерер и Серина Уилямс

OFFNews 15 февруари 2017 в 08:55 2957 0

Най-великият атлет днес Юсейн Болт получи престижната награда  "Лауреус" за спортист на годината на традиционната церемония в Монако. И я увековечи в селфи, на което има повече звезди, отколкото някой може да си представи. Светкавицата грабна трофея за четвърти път и така изравни тенисистите Роджър Федерер и Серина Уилямс. 

Болт има впечатляващите 9 златни медала от 3 олимпиада, но върна единия - този от щафетата в Пекин през 2008 г. Причината - съотборникът му Картър беше хванат с допинг. "Вече върнах медала. Да, не е при мен. Дадох го на федерацията в Ямайка, него го предадат на колегите от Тринидад и Тобаго", каза спринтьорът.

Той отвори вратичка за участие на Олимпиадата в Токио през 2020 година. Макар че няколко пъти обяви намерението са да бяга само до Световното първенство в Лондон тази година.

На церемонията беше и Клаудио Раниери, чийто Лестър взе наградата за проявен дух. Аутсайдерът спечели  титлата на Англия, въпреки че преди сезона шансовете му да стори това бяха оценявани на 1 към 5000.

Майкъл Фелпс, Нико Розберг и още велики спортисти също получиха награди на церемонията в Монако, чийто домакин беше Албер II.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови