Гръцките медии за Григор: Една голяма звезда ще стъпи на кортовете ни

OFFNews 02 април 2014 в 13:07 3658 1

„Една голяма тенис звезда ще стъпи на кортовете в клуб "Илиуполис”, написа гръцкият спортен сайт pamesports.gr за участието на Григор Димитров в мачовете от Купа "Дейвис".

Гръцките спортни медии обърнаха голямо внимание на най-добрия български тенисист и на предстоящите мачове за Купа "Дейвис" между Гърция и България. Новинарският сайт inews.gr предвижда голям интерес към мача, основно заради присъствието на тенисист №15 в световната ранглиста.

Gazzetta.gr от своя страна припомни на читателите си, че въпреки Хасковлията да е в българския отбор, гръцкият тим все пак има своите шансове. Сайтът акцентира на последните две срещи между отборите на България и Гърция, спечелени от домакините, а единствената победа за отбора на България от мачовете между двата отбора е през 1990 година.

Други спортни издания в южната ни съседка като sport24.gr и novasport.gr определят като нулеви шансовете на елините за победа.

Pamesports.gr се изказа най-бляскаво за Григор Димитров, наричайки го "една голяма тенис звезда". Сайтът дори смело заяви, че: "И специалисти, и любители определят Димитров като бъдещия номер едно в световния тенис”.

Българският отбор вече е в Атина, а Димитров ще се присъедини към тенисистите ни в гръцката столица днес.

Домакините от клуба в Илиуполис съобщават, че Григор ще присъства на тегленето на жребия за срещата, което е насрочено за четвъртък от 11:00 часа. Те уверяват, че червените кортове в клуба са в отлично състояние.

Жребият за реда на мачовете е в четвъртък от 11 часа и ще се проведе в клуба домакин. Първият мач от двубоя Гърция - България трябва да започне в петък в 13 часа. В събота срещата на двойки е с начален час 14:00. В неделя мачовете започват в 10 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови