Допингът изхвърли Русия и от световното по лека атлетика

OFFNews 07 февруари 2017 в 07:32 5742 4

Русия е аут от Световното първенство по лека атлетика в Лондон тази година. Това стана ясно, след като забраната, наложена заради масовата употреба на допинг, беше отново удължена.

На срещата на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации е било преценено, че Русия все още не е показала необходимия прогрес, който би допринесъл за възстановяването на правата й в спорта.

През ноември 2015 година Русия беше лишена от участие в международни състезание, след като стана ясно, че спортисти на "Сборная" масово са се възползвали от държавно подпомаганата програма за употреба на допинг.

Лекоатлетите с руски паспорт ще имат възможност да участват на световното, само ако се състезават под неутрален флаг след покриване на антидопинговите изисквания.

"Ако всичко върви по план, пълното възстановяване на руската федерация по лека атлетика ще стане през ноември тази година. Това означава, че дотогава няма да бъдат разглеждани препоръки за възстановяване на членството й", каза Руне Андерсен, главен ръководител на работната група, която беше от IAAF да следи прогреса на Русия в борбата с допинга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

07.02 2017 в 07:49

Не е правилно заглавието.
Казва се либерастко-педерастката световна шайка, на която и е криво че Путин им бърка у гъза ежедневно, чрез помиярите си от ВАДА, изхвърли Русия от световното...

7506

1

Путинката я е ударил съвсем през просото по принципа: Целта оправдава средствата...