Димитър Бербатов напусна Монако

OFFNews 01 юни 2015 в 18:25 6116 0

Нападателят на Монако Димитър Бербатов официално ще се раздели с тима през лятото. Това става ясно от официалната страница на клуба.

Договорът на българина изтича и както предварително се очакваше няма да бъде подновен.

"Монако" иска да благодари на Димитър Бербатов, такъв велик шампион, за всичко, което той направи за клуба. Неговият характер, професионализмът му и огромният му талант помогнаха на отбора да постигне целите си в Лига 1 и Шампионска лига", написаха от ръководството и пожелаха успех на играча с най-много голове с фланелката на българския национален отбор.

"Димитър Бербатов показа големия си талант и професионализъм. Той очевидно е сред най-добрите нападатели, играли за "Монако". Горди сме, с това, което той донесе на клуба и му желаем всичко най-добро в бъдеще", каза вицепрезидентът на "монегаските" Ваим Василев.

За престоя си в Монако, Бербатов записа 55 мача и отбеляза 18 попадения.Може би най-важният му гол бе в тазгодишното издание на Шампионската лига. Той вкара второто попадение във вратата на Арсенал, при гостуването на Монако в мач от осминафиналния сблъсък с „топчиите”.

Освен новината за българския нападател, стана ясно, че и вратарят Мартен Стекеленбург, който се присъедини към отбора този сезон, вече няма да бъде в редиците на тима от Княжеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови