Българка с титла по баскетбол в САЩ

OFFNews 27 февруари 2017 в 19:04 9600 0

20-годишната баскетболистка Анастасия Караиванова дебютира с регионална шампионска тила в джуниър лигата на националното колежанско на САЩ- NJCAA. Отборът й „Голдън Игъл” от Рок Валей Колидж победи на полуфинала „ Милоуки Теч Колидж ” с 68:59 след много добра игра на софиянката - 11 точки и 5 борби.

На финала пък "орлиците" се наложиха над „Джулиет Джуниър Колидж” с 65:61 и така заслужиха титлата в конференция N4C DIII на NJCAA.  Тази победа изпрати отбора на Караиванова на финалите на националното колежанско на САЩ- NJCAA DIII, което ще се проведе през месец март т.г.

Българката играе, като титулярно „тежко крило”. През този сезон Голдън Игъл” постигна 30 победи от 32 изиграни мача.
Анастасия Караиванова попадна и в топ 15 на NJCAA сред „чадърджииките”.

Анастасия Караиванова е на 20 години и е шампионка и втора със Славия и с Рилски спортист в държавните първенства за кадетки. Възпитаничка е на легендите Надка Голчева, Иван Лепичев и Красимира Банова. Играла е и за девическите формации на Левски и НСА.

През 2015 година завършва Националната природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов” и заминава да учи със спортна стипендия в Колби Комюнити Колидж, щата Канзас. Контузия през месец ноември 2015 я оставя извън играта за целия сезон.

След операция в София през септември 2016 г Анастасия продължава образованието си в Рок Валей Колидж, гр. Рокфорд, щата Илинойс. В отбора на Рок Валей през новия сезон 2016/2017 г . Анастасия дебютира като титуляр. Тя е и единствената чужденка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!